Stomatologie Brasov - EsDent - Urgente Stomatologice, Implantologie, Estetica, Ortodontie
Endodontia – specializarea stomatologica ce trateaza afectiunile nervului dentar
Data adaugarii: 07.11.2017

Uita de tratamentele de canal dureroase si traumatizante. Tehnicile moderne de anestezie fac din tratarea radacinii dentare o experienta banala.

 

Termenul de endodontie provine din limba greaca si inseamna interiorul dintelui. Interiorul dintelui este spatiul unde se afla un sistem complex de canale ce adapostesc pulpa dentara (nervul dentar). Endodontia este o ramura disciplinara a stomatologiei ce se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor nervului dentar.

 

Medicul endodont Catalin Fanaru ne explica cum poate fi afectat nervul dintelui si de ce tratamentul de canal nu mai este unul dureros. 

 

Procedura endo

 

Cum poate fi afectat nervul dintelui?

 

O carie netratata ori un proces carios complicat sunt cele mai frecvente motive ale imbolnavirii nervului dentar, ne spune dr. Catalin Fanaru. ”O astfel de carie ajunge in apropierea spatiului endodontic pe care il insemineaza bacterian, cauzand astfel inflamatia si/sau infectia si implicit durerea dentara.

Un alt mecanism de afectare al nervului este si traumatismul (lovirea accidentala a dintilor), care se regaseste cu o frecventa crescuta in randul copiilor.

De asemenea, ca si alt mecanism, mai putem mentiona si trauma de natura ocluzala - microtraumatisme repetate induse de relatii vicioase (gresite) dintre arcadele dentare”, completează medicul endodont. 

 

Cât de dureros este tratamentul radacinii dentare?

 

Tratamentul inlatura durerea

 

În urma acestor tipuri de afectiuni, oricare dintre noi va fi impins de prezenta durerii in cabinetul stomatologului, iar cea mai mare temere este ca tratamentul sa nu fie dureros si traumatizant.

 

Tratamentul de canal se realizeaza numai sub anestezie. Dr. Catalin Fanaru ne linisteste: ”Una din cele mai mari temeri ale pacientului este frica de anestezie. Aceste griji nu isi mai au locul deoarece tehnicile moderne de anestezie folosesc ace foarte subtiri, la dimensiunea firului de par, si anestezice puternice. Deci tratamentul de canal a devenit o experienta cat se poate de banala pentru pacient. În plus, clinicile EsDent ofera, la cerere, pacientilor deosebit de anxiosi o sedare usoara, non-invaziva, prin folosirea aparatului de inhalosedare.”

Ai o urgenta?

Suntem pregatiti pentru orice situatie: de la igiena si cosmetica dentara pana la cele mai complicate interventii chirurgicale sau implaturi.

0733 023 577
Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Vezi si alte sfaturi stomatologice