Stomatologie Brasov - EsDent - Urgente Stomatologice, Implantologie, Estetica, Ortodontie
Ortodontie si pedodontie
Data adaugarii: 23.11.2015

In cadrul programului pentru copii propus de clinica stomatologica EsDent vom anticipa cresterea si riscurile de imbolnavire a dintisorilor, precum si posibilitatea de a interveni la momentul potrivit in evolutia problemelor dentare.

Un medic specialist ortodont urmareste indeaproape evolutia cresterii dintilor copiilor si distributia lor pe arcade. Astfel prevenim orice fel de probleme legate de carii si putem indrepta defecte in cresterea si dezvoltarea dintilor si arcadelor dentare. Punem, deci, accentul si pe tehnici de ortodontie estetica.

Eruptia dintilor superiori sau inferiori in spatele dintilor de lapte este un lucru normal, dar care nu trebuie neglijat. Controlul medical este imperativ necesar pentru ca pot fi necesare extractii dentare. Extractiile dintilor de lapte se fac doar de catre medicul specialist , ele necesitand mult discernamant intrucat, incorect conduse, pot afecta foarte grav alinierea dintilor si in special a caninilor care pot iesi mult in afara arcadei, afectand astfel estetica dentara.

Varsta la care copilul trebuie invatat sa se spele pe dinti este 2 ani, iar prima vizita la cabinetul stomatologic nu trebuie sa se faca mai tarziu de 2 ani si 6 luni. Aceasta este varsta la care se termina eruptia dintilor de lapte si copilul prezinta 20 dintisori.

  • Indreptarea dintilor se poate face cu aparate mobile doar pana la varsta de 16 ani, dupa care are loc osificarea si modificarile nu vor mai putea fi obtinute decat cu aparate dentare fixe (recuperarea fiind mai costisitoare si mai greu de facut necesitand un specialist ortodont cu dotare speciala pentru ortodontie fixa).
Ai o urgenta?

Suntem pregatiti pentru orice situatie: de la igiena si cosmetica dentara pana la cele mai complicate interventii chirurgicale sau implaturi.

0733 023 577
Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Vezi si alte sfaturi stomatologice