Stomatologie Brasov - EsDent - Urgente Stomatologice, Implantologie, Estetica, Ortodontie
Sterilizarea nu este o gluma!
Data adaugarii: 23.11.2015

In peste 90% din cabinetele stomatologice din Romania sterilizarea este defectuasa! Riscul de contaminare cu diferite boli : HIV Sida, Hepatita etc. este mare!

Sa luam doar un exemplu: Piesele rotative  (turbinele, micromotoare ) cu care se lucreaza in gura pacientului nu se sterilizeaza dupa fiecare pacient. Aceste piese fiind in rotatie acumuleaza (aspira) in interiorul lor sange, saliva etc.Se lucreaza la un pacient dupa care in cel mai bun caz se dezinfecteaza suprafata exterioara si se trece la urmatorul! Dar ce se intampla? In interiorul pieselor  avem sange, saliva, bacterii  de la pacientul dinaintea noastra! Noi ne asezam cuminti pe scaun deschidem gura si la prima actionare a acestor piese in gura noastra suntem gata infectati!!! Dar nu ne dam seama - pt ca nu avem de unde - si descoperim dupa un timp ca avem diferite afectiuni si nu stim de unde! Nu este suficient sa dezinfectam suprafata exterioara a acestor piese  ele trebuiesc sterilizate la un aparat special numit autoclav. Toti medici stiu de acest risc de contaminare dar pur si simplu nu vor sa investeasca in aparatura necesara ca sa poata oferi siguranta deplina pacientilor. Aceasta investitie ar fi undeva la 10-15.000 Euro pt un cabinet !! Este mult pentru sanatatea noastra? Pentu unii da!

Cand vine vorba de cabinetul ES Dent aici lucrurile se schiba - pentru noi nimic nu este prea scump daca vine vorba de siguranta pacientilor nostrii- noi am investit in aceasta tehnologie ca sa putem oferi siguranta deplina pacientilor!

Fiecare piesa este sigilata si  sterilizata la Autoclav de clasa B! Piesele sunt desigilate chiar in fata pacientilor!

In majoritatea tarilor din UE se lucreaza asa - de zeci de ani! Dar la noi sunt foarte putine cabinete care fac asta! Majoritatea cabinetelor nu sterilizeaza piesele dinamice intre pacienti!

Ai o urgenta?

Suntem pregatiti pentru orice situatie: de la igiena si cosmetica dentara pana la cele mai complicate interventii chirurgicale sau implaturi.

0733 023 577
Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Vezi si alte sfaturi stomatologice