Profilaxia dentara
Data adaugarii:

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: strftime() [function.strftime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead

Filename: plugins/modifier.date_format.php

Line Number: 59

22.11.2015

Profilaxia dentara are ca obiectiv atat prevenirea imbolnavirii dentare, cat si preintampinarea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente. Profilaxia eficienta consta in controale periodice efectuate o data la 6 luni, cand este recomandata si igienizarea dentara, in felul acesta putandu-se depista si o eventuala imbolnavire dentara sau parodontala.

Igienizarea realizata in cabinetul stomatologic presupune efectuarea procedurilor de detartaj cu ultrasunete, periaj profesional si aplicatii cu fluor. Obtinerea unei igienizari complete presupune realizarea corecta a procedurilor de mentinere a igienei dentare si acasa. De aceea pacientii clinicii ES Dent sunt indrumati privind tehnicile de periaj corecte, folosirea periutelor interdentare, a scobitorilor dentare si a atei dentare.

Profilaxia dentara consta in:
- detartraj, periaj, tratament antiinflamator, fluorizare
- detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa
- sigilarea santurilor si a fosetelor

Detartraj cu ultrasunete, Prophy jet, periaj profesional

Detartrajul este manopera prin care tartrul si placa bacteriana sunt indepartate de pe  suprafetele dentare (supra si subgingival). Este o procedura care trebuie efectuata periodic, prin care tratam sau prevenim bolile parodontale.

Prophy jet – aer abraziv sub presiune – foloseste particule de bicarbonat de sodiu antrenate de aer comprimat sub forma unui flux de particule prin care se curata uniform suprafata dentara. Este mai putin abraziv comparativ cu periajul profesional si indeparteaza rapid colorarile produse prin fumat sau folosirea clorhexidinei.

Este folosit cu succes in curatarea placii dentare si a coloratiilor din jurul aplicatiilor ortodontice sau de la nivelul implantelor.

Ai o urgenta?

Te rugam sa ne suni la orice ora.

0733 023 577
Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Vezi si alte sfaturi stomatologice