Stomatologie Brasov - EsDent - Urgente Stomatologice, Implantologie, Estetica, Ortodontie
Proteza...o alternativa eficace pentru o viata mai buna !
Data adaugarii: 22.11.2015

Pentru cele mai multe persoane ce se lupta cu pierderea dintilor proteza a devenit o alternativa excelenta pentru recuperarea acestora dar si a increderii de sine !        

Ce trebuie sa stim despre proteze ?   Exista mai multe tipuri de proteze si anume :        

  • Protezele dentare totale sunt concepute sa inlocuiasca toti dintii care lipsesc de pe o arcada (maxilar sau mandibula ). 
  • Protezele dentare partiale completeaza spatiul liber lasat de pierderea catorva dinti. Acestea pot fi mobile sau fixe. Proteza dentara fixa mai poarta denumirea de „punte dentara”. Este foarte confortabila si are un grad estetic si fizionomic deosebit. Se stabilizeaza permanent, cu ajutorul unui ciment dentar. Proteza dentara mobila se fixeaza de ceilalti dinti prin intermediul unor „crosete” (cleme metalice), ce pot fi stabilizate pe dinti sau in afara acestora, in functie de situatia clinica a pacientului. Este mobila deoarece pacientul are posibilitatea extragerii acesteia din cavitatea bucala atunci cand isi doreste. 
  • Proteza dentara scheletata este mobilizabila, fiind una dintre cele mai stabile proteze, datorita sistemelor speciale de retentie (capse, culise, bare telescopice si crosete turnate). 
  • Proteza dentara flexibila, realizata dintr-un material cu un grad mai mare de elasticitate decat acrilat-ul. Se recomanda in general pacientilor cu un camp protetic defavorabil. 
  • „Supraproteza” poarta aceasta denumire deoarece reprezinta o proteza totala, care acopera dintii restanti sau, dupa caz, implantele dentare.       Tinand cont de diversitatea de proteze existente pe piata, un consult la medic stomatolog o sa va fie foarte util pentru a avea proteza cea mai potrivita dumneavoastra !      Cum efectuam o igiena corecta in conditiile in care suntem purtatorii unei proteze ? 
  • Sub un jet de apa trebuie eliminate resturile de mancare, insa cu mare atentie
  • Protezele dentare se spala cu periuta de dinti si cu o pasta neabraziva( sau cu apa si sapun); aceasta operatiune trebuie facuta dupa fiecare masa 
  • Inainte de a o utiliza este important sa clatesti proteza sub un jet bland de apa rece. 
  • De asemenea, trebuie acordata o atentie deosebita cavitatii bucale, recomandabil este clar efectuarea de gargara cu apa de gura dezinfectanta.
Ai o urgenta?

Suntem pregatiti pentru orice situatie: de la igiena si cosmetica dentara pana la cele mai complicate interventii chirurgicale sau implaturi.

0733 023 577
Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Vezi si alte sfaturi stomatologice