Stomatologie Brasov - EsDent - Urgente Stomatologice, Implantologie, Estetica, Ortodontie
5 mituri legate de mersul la dentist
Data adaugarii: 22.11.2015

1. Detartrajul face rau dintilor 

Nimic mai fals. Detartrajul este principala metoda de igienizare a dintilor, si care previne atat cariile cat si riscul de pierdere a dintilor. 

 

2. Nu ma doare, deci nu este inca necesar sa merg la dentist 

Fals! Multe dintre afectiunile dentare nu dor, cum ar fii cariile superficiale, sau cele care inca nu au ajuns la nerv. O vizita la medicul stomatolog in aceasta etapa iti poate aduce multe beneficii, inclusiv cel al economiei! 

 

 

3. Dulciurile ne strica dintii! 

Adevarat! Insa este foarte important sa intelegem care este cauza principala a cariilor! Nu dulciurile in sine ne strica dintii ci continutul de zahar ridicat pe care multe dintre acestea il au! 

 

 

4. Trebuie sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa! 

Fals! Este important sa ne spalam de 2 ori pe zi pe dinti! Orice lucru facut in exces dauneaza! La fel si spalatul pe dinti. Astfel facut in exces acesta poate irita gingia si produce sangerari sau inflamari ale acesteia. Dupa fiecare masa putem insa folosi apa de gura, ata dentara, fructe si legume fibroase, insa putem apela si la clasica guma de mestecat ( fara sa facem exces din utilizarea acesteia) ! 

 

 

5. Aparatele dentare nu mai au efect la adulti! 

Fals! Tehnica in ortodontie a evoluat foarte mult in ultimii ani! Astfel un aparat dentar fix este benefic la orice varsta! Cu siguranta, optand pentru un aparat fix sub indrumarea atenta a medicului ortodont veti avea un zambet minunat si rezultatele dorite! 

Ai o urgenta?

Suntem pregatiti pentru orice situatie: de la igiena si cosmetica dentara pana la cele mai complicate interventii chirurgicale sau implaturi.

0733 023 577
Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Vezi si alte sfaturi stomatologice