Stomatologie Brasov - EsDent - Urgente Stomatologice, Implantologie, Estetica, Ortodontie
Cum alegem corect pasta de dinti ?
Data adaugarii: 22.11.2015

Cu totii cred ca suntem bulversati cand intram intr-un super-market si vedem o gama atat de diversificata in ceea ce priveste pasta de dinti. Fiecare marca de pasta de dinti are mai multe game, fiecare avand diverse efecte. Astfel gasim pe rafturi, pasta de dinti impotriva tartrului,pasta de dinti care previne parodontoza, care lupta pentru albirea dintilor, etc..... Astfel alegerea unei paste de dinti devine cu adevarat o problema ametitoare. Pentru a reusi sa luati o buna decizie, va prezentam care sunt cateva din cele mai importante criterii pe care pasta de dinti trebuie sa le indeplineasca! Extrem de important, dupa cum spun medicii stomatologi din cadrul clincii Esdent, este ca atunci cand ne alegem pasta de dinti aceasta sa fie potrivita nevoilor danturii noastre. De aceea o vizita la medicul stomatolog poate rezolva cu usurinta aceasta problema, medicul putandu-va recomanda pasta de dinti de care aveti nevoie. De asemenea, studiile arata, ca atata timp cat pasta de dinti contine fluor, nu este foarte importanta marca pe care o alegem. Fluorul lupta impotriva cariilor si a depunerilor de tartru, deci este foarte important sa ne indreptam atentia spre acest „ingredient” pentru o actiune eficient.. Continutul pastei de dinti poate varia in functie de producator si de scopul ei principal, insa toate ar trebui sa aiba o serie de componente comune, printre care:

• Fluor

• Agenti abrazivi

• Arome

• Umectanti

• Agenti de vascozitate (de ingrosare)

• Detergenti

Ceea ce este foarte important, este faptul ca pasta de dinti trebuie sa fie aprobata de catre Asociatia Medicilor Dentisti din Romania. Aceasta aprobare este trecuta pe ambalajul pastelor care corespund normelor de siguranta, astfel incat clientul sa fie informat cand alege produsul respectiv.

Ai o urgenta?

Suntem pregatiti pentru orice situatie: de la igiena si cosmetica dentara pana la cele mai complicate interventii chirurgicale sau implaturi.

0733 023 577
Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Vezi si alte sfaturi stomatologice