Stomatologie Brasov - EsDent - Urgente Stomatologice, Implantologie, Estetica, Ortodontie
Tratamentul afectiunilor dentare

Endodontia este o specialitate a stomatologiei care se ocupa cu tratarea si vindecarea bolilor pulpei dentare (nervului) si a ligamentelor de sustinere de la varful radacinii.

 

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara se inflameaza sau se infecteaza de obicei datorita unei carii profunde, a unor obturatii coronare (plombe) intinse, fracturi sau fisuri in smalt, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. In cazul in care nu se intervine la timp durerile se pot agrava, mergandu-se pana la formarea de abcese.

 

Pentru a intelege mai bine ce este acela un tratament endodontic si la ce foloseste este de folos sa stim cate ceva despre anatomia unui dinte. Dintele sanatos este compus din mai multe straturi. Stratul exterior este compus din o structura dura, numita smalt . Smaltul este sustinut la interior de un strat numit dentina, ce are in centru un tesut moale numit pulpa dentara. Pulpa dentara contine vase de sange, nervi, si tesut conjunctiv ce sunt responsabile de formarea dintelui in cursul eruptiei lui pe arcada.Pulpa dintelui primeste toate substantele necesare unei dezvoltari normale prin vasele de sange ce intra in dinte pe la varful radacinii. Dupa ce dintele si-a incheiat formarea, si tesutul pulpar si-a incheiat rolul. Asta inseamna ca la nevoie putem sa scoatem pulpa (nervul) unui dinte fara ca el sa fie afectat in vreun fel. Aceasta manevra terapeutica poarta numele de tratament endodontic (tratament de canal).

 

De obicei pentru un tratament endodontic  obisnuit este suficienta o singura sedinta de 1-2 ore, totusi in unele cazuri mai complicate este nevoie de doua sau mai multe sedinte. Odata terminat tratamentul endodontic  medicul efectueaza o restaurare coronara de durata a dintelui (coroana). Restaurarea coronara de durata este extrem de importanta deoarece reda functionalitatea dintelui.

 

Faptul ca folosim anestezice de ultima generatie va garanteaza dumneavoastra ca pacient ca nu veti simti nici cea mai mica durere pe parcursul tratamentului.

Uneori, dupa tratament este posibil sa simtiti o usoara jena sau durere la masticatie, care trece de obicei la antiinflamatoare usoare.

Ai o urgenta?

Suntem pregatiti pentru orice situatie: de la igiena si cosmetica dentara pana la cele mai complicate interventii chirurgicale sau implaturi.

Str. Carpatilor, nr. 39 - Luni-Duminica: 08:00 - 24:00

0733 023 577

Str. Calea Bucuresti, nr. 50 - Luni-Vineri: 08:00 - 22:00

0773 808 111
Vezi si alte servicii stomatologice